Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Huygensmuseum Hofwijck

 

“Huygensmuseum Hofwijck, de beroemde 17e-eeuwse buitenplaats van
Constantijn en Christiaan Huygens in Voorburg, is compleet gerenoveerd.

De buitenzijde is opgeknapt, de grisailles – grijsschilderingen - zijn gerestaureerd en het museum heeft er twee verdiepingen bij. In De Gouden Eeuw van Constantijn staat Constantijn Huygens, de bouwheer van Hofwijck, centraal.
Constantijn was een spilfiguur in de Gouden Eeuw. Hij was niet alleen een spitsvondig dichter, musicus, architect en kunstkenner maar vooral decennia lang de belangrijkste raadsheer van de Oranje’s. Iedereen die iets van stadhouder Frederik Hendrik wilde, moest langs zijn secretaris Constantijn.

Op de zolderverdieping Christiaan onder de Sterren maken bezoekers kennis met Contantijn’s zoon Christiaan Huygens, één van de belangrijkste wetenschappers die ons land heeft gekend. Zijn tijd op Hofwijck, de 17e-eeuwse wetenschap en zijn belangrijkste uitvindingen en ontdekkingen, zoals de ring rondom Saturnus, staan hier centraal. Christiaan was innovatief en veelzijdig, hij maakte veel van zijn uitvindingen zelf. Op Hofwijck is een door Christiaan zelf geslepen lens te bewonderen. Wandel tot slot door de tuin, een ontwerp van Constantijn die zich hierbij liet inspireren door de antieke Romeinse architect Vitruvius.

Op Hofwijck kunt u het Huygensmuseum bezoeken, een rondleiding krijgen, met de klas langskomen, genieten van een concert of lezing, trouwen in een 17de eeuwse omgeving of dineren en vergaderen.  

Bezoek Huygensmuseum Hofwijck, beleef de Gouden Eeuw. Ontmoet Constantijn & Christiaan Thuis! Kijk voor meer informatie over openingstijden en activiteiten: www.huygensmuseum.nl”

Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag en feestdagen gesloten
  • Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

 Prijzen (incl. audiotour):

  • Volwassenen € 6,00
  • Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar € 3,00
  • CJP € 3,00
  • Museumkaart gratis (dit geldt ook voor de Rembrandtkaart, ICOM kaart en Ooievaarspas)
  • Leden Vereniging Hofwijck gratis

 

 
Bezoekadres
Westeinde 2A
Voorburg
 
Postadres

 
Website
www.hofwijck.nl/hofwijck
 
Contact
Telefoon
070 - 387 23 11
 
E-mailadres
info@hofwijck.nl