Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

atelier x-over

 

Beeldende vorming geeft ontspanning door inspanning!
Beeldende vorming is beeldend zin geven aan de wereld om je heen. Net zoals je dat met taal kunt doen.

Beelden zie je overal. Op de tv, op straat, op school, in boeken, in de tram, de trein en ja ook in een museum. Die beelden spreken een eigen taal. Je leert bij beeldende vorming ervaren wat de beelden om je heen kunnen betekenen. Door er samen naar te kijken en erover te praten, maar ook door eigen beelden te maken, leer je de wondere wereld van het beeld te begrijpen.
Hoe je zelf kijkt is natuurlijk belangrijk, iedereen ziet de wereld weer op een andere manier. Maar er zijn ook vastomlijnde manieren om naar een beeld te kijken.
Bij het maken leer je je eigen ervaringen vorm te geven, je leert verschillende technieken en materialen te gebruiken. Wij begeleiden jou om goed te leren tekenen, perspectief en kleur te gebruiken. Je leert naar de werkelijkheid te tekenen en een strip te maken. Je zal leren om ansichtkaarten te ontwerpen en een poster. Ook gaan we een schilderij maken.
Uiteindelijk zullen we een expositie inrichten. De cursus wordt gegeven door Gitta Pardoel en Ali Rashid, beiden beeldend kunstenaar. Daarbij is Ali ook nog dichter en Gitta architect.

 
Bezoekadres
piet heinstraat 14
leidschendam
 
Postadres

 
Website
www.x-over.nu
 
Contact - ali rashid
Telefoon
0624519259
 
E-mailadres
info@x-over.nu