Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg (Museum Swaensteyn)

 

Het museum is ontstaan uit de fusie tussen Stichting Museum Swaensteyn en de Stichting Hicovest (Historische Collectie Veur-Stompwijk). Het museum is vooralsnog gevestigd op de vertrouwde locatie Herenstraat 101, maar heeft binnen een complete gedaantewisseling ondergaan.

Naast de reeds bestaande presentatie over de Romeinen besteedt het museum voor het eerst sinds lange tijd  aan de hand van de eigen collectie permanent aandacht aan de beeldende kunst en de geschiedenis van Voorburg én Leidschendam. Aan de hand van schilderijen en prenten maakt u een wandeling door de historie van de gemeente: boerderijen van Veur, de buitenplaatsen aan de Vliet, het sluisgebied van Leidschendam.

De beeldhouwkunst is zowel binnen als buiten te zien: in de tuin ziet u de ontwikkeling van de beeldhouwkunst vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw: Albert Termote, Theo van der Nahmer, Rudi Rooijackers, Frans Kokshoorn, om een paar namen te noemen. 

 

Openingstijden    

  • woensdag t/m zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur 

 

Donateur worden?

Prijs € 20,-- per jaar. Als donateur bezoekt u met introducé gratis het museum, ontvangt uitnodigingen voor openingen en speciaal georganiseerde evenementen. Minimaal twee maal per jaar wordt u door middel van het nieuwsbulletin op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Nieuwe donateurs (2008 – 2009) ontvangen het boek ‘Parels van baksteen’, monumenten van de gemeente Leidschendam-Voorburg (ter waarde van € 24,95). 

Aanmelden bij mevr. Tanja Pulles.

 

 
Bezoekadres
Herenstraat 101
Voorburg
 
Postadres

 
Website
www.stadsmuseum-lv.nl
 
Contact
Telefoon
070 - 386 16 73
 
Fax
070 - 387 41 85
 
E-mailadres
info@stadsmuseum-lv.nl