Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

atelier juliette pestel

 

In mijn werk onderzoek ik gedrag en identiteit. In het bijzonder wat je meekrijgt en wat je doorgeeft als vrouw en wat je rol is in deze tijd van grote veranderingen. Het interesseert me hoe vrouwen zich verbinden met anderen en uit hoeveel lagen die verbindingen kunnen bestaan. Hierin kunnen bijvoorbeeld tradities, (ongeschreven) wetten, gevoelens en gedachten een rol spelen. Ik richt me op intimiteit en kwetsbaarheid, maar zoek ook kracht.

Een nieuw werk begint met een idee en van daaruit zoek ik intuïtief naar een materiaal dat perfect past bij mijn verhaal. Ik werk graag met acryl, maar ook papier, foto's en installaties, eigenlijk is mijn keuze daarin onbegrensd. Een belangrijke inspiratiebron is de Venus van Willendorf, de oervrouw.

Kinderatelier
Op maandagmiddag van 15.45 - 17.45 uur en op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is er een leuke creatieve cursus voor kinderen van ± 8 tot 12 jaar.
Er is plek voor 8 kinderen, zodat er genoeg individuele aandacht is.
We werken met diverse materialen en technieken, zowel 2D als 3D, vaak naar aanleiding van een thema.
Naast uitleg over technieken en materialen wordt er aandacht besteed aan inspiratie, het ontwikkelen en uitwerken van je eigen idee, werken vanuit jezelf, samenwerken met anderen en open staan voor allerlei invloeden en invalshoeken, waarbij we natuurlijk ook kijken naar kunstenaars en kunststromingen.
Er is een opzegtermijn van een maand, de kosten zijn € 45,00 per maand, inclusief materiaal.
In december, mei en juni is er geen les, wél kan er dan worden ingetekend op losse workshops; deze kosten € 12,50 per keer, inclusief materiaal.
Regelmatig worden er in de vakanties workshops georganiseerd, bijv. de Zomerweek in de laatste week van de zomervakantie, maar ook in de herfst-, voorjaars- en meivakantie. Meer informatie staat op de nieuwspagina , zodra deze aangeboden worden.

Kinderfeestje

Een mooi schilderij maken? Iets timmeren en dat beschilderen? Een prachtig kleikunstwerk maken met allerlei materialen? Of heb je zelf een idee?
Met 8 á 10 kinderen gaan we 2½ uur aan de slag.
De kosten zijn vanaf € 18,- per kind, inclusief materialen en iets lekkers.
 
Werkplaats voor volwassenen
Nog nooit iets creatiefs gedaan en je wilt graag van alles uitproberen? Veel geschilderd of gebeeldhouwd en je wilt wel eens iets anders? Of werk je alleen en mis je creatieve input van anderen?
Elke vrijdagochtend gaan we aan de slag van 9.30 – 12.00 uur; soms zelf, soms met opdrachten, of we doen een project, af en toe een model of stilleven. Er kan zowel getekend, geschilderd als ruimtelijk gewerkt worden. De tijd nemen voor een mooi creatief proces, leren van en met elkaar en van jezelf. Serieus aan het werk, maar de lat niet te hoog leggen; plezier hebben in wat je doet. Je werkt op je eigen niveau in een groep van maximaal 8 tot 10 personen, zodat er voldoende individuele aandacht is.
De kosten zijn € 50,- per maand, exclusief materiaal.
Wil je gebruik maken van mijn materiaal, dan reken ik hiervoor een vergoeding. Zo kan je eerst uitproberen voordat je je eigen set aanschaft.
 
Het workshop- en cursusprogramma loopt van september tot en met juni, in mijn atelier in Leidschendam, dichtbij winkelcentrum Leidsenhage. Wijzigingen voorbehouden.

Voor meer informatie kun je me altijd bellen of mailen

 
Bezoekadres
Zilvermeeuwlaan 15
Leidschendam
 
Postadres

 
Website
www.juliettepestel.nl/
 
Contact - Juliette Pestel
Telefoon
070-3867345
 
E-mailadres
juliettepestel@gmail.com