Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Kasteel Duivenvoorde

 

Kasteel Duivenvoorde ligt midden in de Randstad tussen Voorschoten en Leidschendam. Een lange bomenrij voert u vanaf de Veurseweg naar het door een park en landerijen omgeven buiten. Het kasteel dateert uit de middeleeuwen. De huidige stijl is 17de en 18de eeuws. Sinds 1965 is Duivenvoorde, na een grote restauratie, opengesteld voor het publiek als museum. Ieder vertrek in het kasteel heeft een geheel eigen karakter en is ingericht alsof het nog steeds wordt bewoond. Een rondleiding door het kasteel geeft u een indruk van het roemrijke verleden van de bewoners.

 

Naast de tentoonstellingen worden er concerten gegeven, openlucht voorstellingen, kaarlichtrondleidingen en is het kasteel geopend tijdens het jaarlijks terugkerende evenement Open Monumentendag. Ook is het kasteel een perfecte locatie voor feesten en vinden er huwelijksvoltrekkingen plaats.

 

Tentoonstellingen:

Op Duivenvoorde bevindt zich onder meer een unieke collectie familieportretten, zilver, een verzameling zeldzame boeken, Delfts aardewerk en een collectie Chinees, Japans en Europees porselein waaronder twee Loosdrechtse eetserviezen. Een rondleiding voert u langs topstukken uit de collectie, waaronder de bibliotheek in Empire stijl, een kabinet met goudleerbehang, de 'Turkse Kamer', met sitsen wandbespanning, een compleet ingerichte mangelkamer en eindigt in de schitterende en imposante Marotzaal.

Jaarlijks organiseert Kasteel Duivenvoorde een speciale tentoonstelling over een onderwerp dat betrekking heeft op de bewoners, het kasteel of de collectie.

 

Openingstijden:

Kasteel Duivenvoorde is opengesteld voor het publiek en te bezichtigen onder begeleiding van een gids vanaf 1 mei tot 1 oktober om 14.00 uur en om 15.30 uur. Zondag en maandag en gedurende de winterperiode tussen 1 oktober en 1 mei is het kasteel voor rondleidingen gesloten.

 

 
Bezoekadres
Laan van Duivenvoorde 4
Voorschoten
 
Postadres

 
Website
www.kasteelduivenvoorde.nl
 
Contact
Telefoon
071 - 561 37 52
 
E-mailadres
informatie@kasteelduivenvoorde.nl