Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Kunstenaarsvereniging Arti-Brak

 

Op 1 juli 2007 is Kunstenaarsvereniging Brak-LKV uit Voorburg samengegaan met Arti et Industriæ uit Den Haag. Deze beroepsverenigingen van beeldend kunstenaars gaan samen verder onder de naam Arti-Brak. De statutaire naam van de nieuwe vereniging is: De Nederlandse Vereniging Arti et Industriæ Brak - LKV.  

Door het samengaan ontstaat een krachtige vereniging van professionele kunstenaars met ongeveer 160 werkende leden en een galerie in de Herenstraat 44 in Voorburg. Op deze locatie is het huidige Brak-LKV reeds gehuisvest.

 

Brak-LKV

De Leidschendam - Voorburgse Kunstenaarsvereniging is in 2005 ontstaan uit een fusie tussen de Voorburgse Vereniging van Kunstenaars BRAK VVK (opgericht in 1978) en de Leidschendamse Kunstenaars Vereniging LKV (opgericht in 1994). Met steun van de gemeente Leidschendam - Voorburg is kort na de fusie een nieuwe galerie in de Herenstraat 44 in Voorburg in gebruik genomen.

 

Arti et Industriæ

Deze vereniging van beeldend kunstenaars is opgericht in 1884 uit protest tegen de industriële vervlakking, de slechte vormgeving in die tijd. Berlage en tijdgenoten speelden een belangrijke rol in de vereniging. Na de tweede wereldoorlog gebruikte de vereniging achtereenvolgens expositieruimten aan de Denneweg, het Noordeinde en de Stille Veerkade. De ruimte aan de Stille Veerkade werd in 2003 wegens de hoge kosten verlaten. De galerie werd omgezet in een virtuele galerie op internet. Jaarlijks werd een ledententoonstelling gehouden.

 

Voor informatie over het lidmaatschap, ballotage of de mogelijkheden om te exposeren kunt u contact opnemen met het secretariaat.

 

De contributie is vastgesteld op € 50,- per kalenderjaar, een vrijwillige hogere bijdrage is uiteraard mogelijk. Donateur kunt u worden door een minimale bijdrage van € 18,- per kalenderjaar.

 

 

 
Bezoekadres
Herenstraat 44 (galerie)
Voorburg
 
Postadres
Raamstraat 26d
2512 CA Den Haag
 
Website
www.artibrak.nl
 
Contact - W. Adriaans (secretariaat)
Telefoon
070 - 365 56 31
 
E-mailadres
artibrak@ziggo.nl