Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Atelier Jan Naezer

 

Atelier Jan Naezer, een initiatief van de Voorburgse beeldend kunstenaar Jan Naezer is gehuisvest in een ruim, licht, romantisch atelier op de tweede etage van het gebouw de Poort aan het Ledeganckplein te Den Haag (op de grens van Voorburg, Rijswijk en Den Haag). Deze etage is goed bereikbaar via de trappen van de voormalige huishoudschool. Het leslokaal, een rookvrije ruimte, is voorzien van een nooduitgang met een uitpandige brandtrap. In het atelier worden lessen in diverse technieken gegeven. Tijdens de lessen worden aan de hand van o.a. stillevens en bloemstillevens onderwerpen als compositie, perspectief, kleurenleer en materiaalkennis behandeld.

De lessen zijn zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde cursist. Tijdens de open dag hebben de cursisten de mogelijkheid hun werken te tonen. De docent Jan Naezer volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Naast zijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar was Jan Naezer ruim 25 jaar verbonden als docent aan de Vrije Academie Vlietstreek.

Hij werkte geruime tijd als vakleerkracht beeldende vorming op basisscholen in Voorschoten, Voorbug en Leidschendam en was verbonden als docent tekenen aan het IMC te Rijswijk Voor het basisonderwijs schreef hij een aantal lesprogramma's. Deze methodes zijn opgenomen in de projectenbank van het Landelijk Overleg Kunstzinnige Vorming te Utrecht. In 1987 begon hij met het geven van lessen op zijn atelier.

Aan het eind van het seizoen wordt in het gebouw een expositie met werken van cursisten georganiseerd. De expositie wordt geopend op de leerlingenborrel.

 

 

Openingstijden Atelier:

  • maandag van 09:00 uur tot 17:00 uur 
  • dinsdag van 09:00 uur tot 17:00 uur 
  • woensdag van 13:00 uur tot 22:00 uur 
  • donderdag van 09:00 uur tot 17:30 uur 
  • vrijdag van 09:00 uur tot 12.00 uur

 

Korting

Ooievaarspashouders krijgen 50% korting op de cursussen.

  

 
Bezoekadres
Ledeganckplein 7
Den Haag
 
Postadres

 
Website
www.atelierjannaezer.nl/
 
Contact
Telefoon
070 - 396 40 56