Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Laat uw hart spreken, steun vóór 14 februari a.s. massaal de Verboden Liefde van Kees van der Leer

Enkele weken geleden nodigde de K(oninklijke) B(ibliotheek) een aantal amateur-historici uit hun beste vondst over een historisch onderwerp te tonen. De resultaten zijn verfilmd en staan nu op de website van de KB.

Ook Kees van der Leer werd gevraagd en hij vertelt in het filmpje getiteld 'Verboden liefde' over enkele bijzondere vondsten die hij deed over Prinses Marianne. Deze dochter van koning Willem I werd verliefd op haar lakei en zo het zwarte schaap van Oranje. Dat zij een markante rol heeft gespeeld in de Voorburgse geschiedenis is in veel boeken beschreven.

Kees van der Leer 500

Aan genoemde inzending is ook een wedstrijd verbonden. Er kan worden gestemd op de vondst die het aardigst wordt gevonden. Het zou geweldig zijn als de inzending over Prinses Marianne op een vorstelijk hoge plek zou eindigen.

Vandaar hierbij het verzoek om mee te stemmen en natuurlijk het liefst op de Verboden liefde van Prinses Marianne.

Inmiddels is dit filmpje van de zevende naar de derde plek gestegen maar om verder te stijgen is elke stem hard nodig. Stemmen kan tot 14 februari a.s., maar hoe eerder hoe liever.

Stemmen
Als je mee wilt stemmen ga dan naar: www.jebestevondst.nl
Onderaan deze website staat een balk met nummers.
Klik op nummer 04 en ga met de cursor op het portret van Kees van der Leer staan.
Klik op 'bekijk de vondst' waarna een balkje met de optie 'geef je stem' verschijnt.
Hierop klikken is stemmen.
Per computer kan één stem worden uitgebracht.

Degenen die hun stem uitbrengen maken kans een bijzonder boek te winnen: de Atlas de Wit, een zeldzame 17de-eeuwse stedenatlas, uitgegeven door de KB, maar inmiddels volledig uitverkocht.

foto: Nico Schouten