Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Commissaris van de Koning, Jaap Smit, geeft startsein voor zoektocht foto's WOII

De zoektocht naar de meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft de aftrap in Zuid-Holland voor de campagne ‘WO2 in 100 foto’s’ gegeven. ,,Ik roep alle Zuid-Hollanders op de mooiste, beste, indrukwekkendste foto’s uit plakboeken, archieven en wie weet de vergeten dozen op zolder in te zenden, met het verhaal erbij”, aldus Smit.

Hij voegde de daad bij het woord door een door hemzelf uitgekozen foto – van de bevrijding van Den Haag – te presenteren. Voor het verzamelen van de foto’s is een speciale website gemaakt: www.in100fotos.nl/zuidholland Tot en met 18 december 2019 kunnen via deze website foto’s worden ingezonden.

Nu de periode van oorlog en bezetting steeds verder weg ligt en er steeds minder mensen zijn die ‘het na kunnen vertellen’, worden de beelden die het verleden zichtbaar en voorstelbaar maken steeds belangrijker. Het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust, en Genocidestudies) en de provincies gaan daarom – in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid – op zoek naar de meest aansprekende 100 foto’s uit de Tweede Wereldoorlog.

Bron: Vlietnieuws