Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Vervul een wens op Nationale Ouderendag

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op vrijdag 5 oktober de Nationale Ouderendag. Op deze dag zien ouderen hun wens in vervulling gaan dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers.

Dit jaar heeft de aanmelding van wensen in Leidschendam-Voorburg die van vorig jaar nog verder overtroffen. Maar waar meer wensen zijn, zijn meer vrijwilligers nodig. Heb je affiniteit met deze doelgroep en wil jij meehelpen om onze senioren een onvergetelijke dag te bezorgen, geef je dan nu op.

Je kunt een oudere enorm blij maken door hem of haar te begeleiden op een bezoekje aan de dierentuin of bij een boottocht door de Biesbosch. Of ga gezellig met iemand lunchen en een stukje wandelen op Scheveningen of Kijkduin. Misschien wil je iemand naar de omgeving Eindhoven rijden voor een familiebezoek of bekijk je met een oudere zijn oude buurt in Alphen aan den Rijn. Andere ouderenwensen zijn het bezoeken van de Hortus botanicus, zich laten verwennen in een schoonheidssalon of een pannenkoek eten in Meijendel. Ook hier is begeleiding welkom. Of misschien ben jij wel die aardige vrachtwagenchauffeur die de wens vervult van die dame die nog eens een korte rit mee wil rijden in een grote truck.

De meeste wensen worden vervuld op individuele basis, waarbij één vrijwilliger zich koppelt aan één oudere, maar er zijn ook wensen die in groepsverband worden uitgevoerd. Vaak gaat het om ouderen met een beperkte mobiliteit, waarbij een rolstoel of rollator onmisbaar is.

Wil je ook graag je steentje bijdragen, meld je dan aan op www.nationaleouderendag.nl, stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel met 0712- 054000