Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Spinozatuin en Park ‘t Loo officieel in gebruik

Samen met Spinoza en Huijgens werd zaterdag 23 juni de ingebruikname van de nieuwe Sponizatuin en daarmee het heringerichte Park ‘t Loo gevierd.

Daaraan voorafgaand hadden wethouder Nadine Stemerdink en Ries Smits, hoogheemraad van Delfland, een toelichting gegeven op het waterplan en groenstructuurplan. Met de ingebruikname van de nieuwe Spinozatuin in Park ‘t Loo is de realisatie van de projecten uit het Waterplan en Groenstructuurplan afgerond.

De gemeente en de waterschappen werkten de afgelopen jaren samen aan dertig projecten om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen of te verhelpen en om de omgeving groener te maken. In park ‘t Loo is 11.000 m2 aan waterberging gerealiseerd en de omgeving is groener gemaakt met meer gevarieerde planten en recreatiemogelijkheden.

In het kader va de ingebruikname was er een feestelijk programma met allerlei activiteiten, zoals een workshop vogelhuisje pimpen een demonstratie speedcarving, bubblesoccer, springkussens en suppen op de vijvers. Ook waren er een natuurpuzzeltocht en een fietstocht ‘Volg de waterketen LV’.

nieuwsbericht spinozatuin

 De herinrichting van het gehele park is nu grotendeels klaar. Wel moet er in augustus nog een glijbaan worden geplaatst op de uitkijkheuvel en worden in november de laatste bomen geplant. Eind 2018 wordt nog een duiker (ondergrondse waterverbinding) geplaatst ter hoogte van de Hendrik van Boeijenlaan.

Bron: Het Krantje Online