Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Previews Het Veur Theater voorbode van nieuw topseizoen!

Inmiddels traditiegetrouw heeft Het Veur Theater op de Damlaan in Leidschendam het culturele seizoen ingeluid met een openingsfestival. En dat was weer een succes. Over twee avonden verspreid kregen de bezoekers een tapasschotel aan optredens voorgeschoteld.

Mark van de Veerdonk deed de aftrap en trof direct doel. Hij is al 32 jaar lang hét aanstormende talent. Met deze ervaring en stortvloed aan grappen hield hij de zaal moeiteloos in de greep. Stand-up-comedian Felix Hezeman is als loktiener ingezet om sigaretten te kopen en ontdekte al gauw dat stadswachten losers zijn die zijn afgewezen voor de politieschool. De Blonde Jongens en Tim zijn met geen andere act te vergelijken. Het absurdisme van de aerobic les is niet te beschrijven en moet u beslist zelf gaan zien! Pieter Jouke heeft veel zelfvertrouwen gekregen dankzij een behandeling door een logopediste en weet dat goed uit te werken op het podium. Met veel humor kletst hij de tijd wel vol! De act van Brokstukken speelde zich af in een mortuarium. Het duo bracht op hilarische wijze en zonder woorden een autopsie in beeld van een door kortsluiting overleden gitarist. Singer-songwriter Roos Blufpand ontroerde de zaal met haar prachtige stem en mooie liedjes. Echt een aanrader voor de (aanstaande) zondagmiddag! Tukker Thijs Kemperink neemt een vriend voor het eerst mee de provincie uit en neemt hem mee naar de grote stad. En tja, als een boer voor het eerst in Amsterdam komt, dan weet je dat het lachen wordt! Het Vlaams-Nederlandse duo Lankmoed weet dat de aandachtsspanne van een mens nog korter is dan dat van een goudvis en slechts 8 seconden bedraagt. Maar daar hebben zij wel een oplossing voor! Ze houden het publiek dan ook moeiteloos bij de les. Voor Kiki Schippers is naastenliefde niet meer dan een zak met stront, het gaat altijd anders dan je denkt. De vlek van het zaad op de muur is een langgerekte klodder zoet verleden. Max van de Burg herinnert zich nog duidelijk de morgen dat hij als man wakker werd. Die ene schaamhaar heeft hij behoedzaam verzorgd. Inmiddels is hij getrouwd en is de verliefdheid, zoals bij iedereen, overgegaan in milde haat. 

Beide uitverkochte avonden werden, ook traditiegetrouw, fanatiek en op haar eigen wijze (of eigenwijs) gepresenteerd door cabaretière Berit Companjen. Het was de kers op de taart.

Dat het publiek het allemaal erg kon waarderen bleek uit de gretigheid waarmee na afloop kaarten voor de voorstellingen werden gekocht. Het belooft in ieder geval weer een geweldig cultureel seizoen te worden in Het Veur Theater!