Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Buitenpodium Talentenloods Cultureel Zomerfestival Julianaplein

Buitenpodium Talentenloods zaterdag 26 augustus 2017

Het buitenseizoen is begonnen. Wil je ook optreden op het Buitenpodium Talentenloods tijdens het Cultureel Zomerfestival winkelcentrum Julianaplein? Geef je op via het aanmeldingsformulier »

Voorronde Florence Concours in De Mantel

Florence is weer op zoek naar jong klassiek talent voor de elfde editie van het Florence Concours.

De finale van het evenement vindt plaats op zondag 19 november. De zondagen daarvoor vinden de voorronden plaats. Klassieke musici in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar kunnen zich aanmelden.

Lees meer...

Voorburger schrijft boek ‘De Zeven Wetten’

Over ongeveer een maand komt het boek uit waar Voorburger Cor Willems, met behulp van Helga Ruebsamen, tien jaar aan heeft gewerkt. Het speelt zich af in Voorburg in de jaren 1945 tot 1952.
Tijdens de Hongerwinter overlijdt het achtste kind van Riet en Toon Sleutel. Zodra de Duitsers zijn vertrokken probeert het echtpaar de draad van het vooroorlogse leven weer op te pakken, maar als Toon door Greetje Bak wordt verleid is de ouverture van een drama ingezet.

Lees meer...

carillonconcerten Oude Kerk

Zaterdag 12 augustus start de Oude Kerk in Voorburg met een serie carillonconcerten.

Elke zaterdag vanaf 14.00 uur zal een andere beiaardier het carillon bespelen. De spits wordt afgebeten door Kenneth Teunissen uit België. Het slotconcert vindt plaats op 9 september: Open Monumentendag. Het officiële startsein voor de serie wordt zaterdag om 13.45 uur al gegeven door de oud-wethouder van cultuur, Frank Rozenberg.

Volop aandacht voor molens van Mondriaan

Bij Molen de Vlieger in Voorburg hangen het hele seizoen al Mondriaanzeilen in de wieken. En in de molen is een tentoonstelling te zien van een aantal replica's van werken van deze bekende schilder. Uiteraard gaat het daarbij om molens. En nu is ook in het Gemeentemuseum volop werk van Pieter Mondriaan te zien.

Lees meer...

Theateruitjes met busvervoer Woej

Het Woej Cultuurmenu 55+ voor de maanden oktober/november is klaar. 

Ook voor de komende maanden is er een aantrekkelijk programma: van opera tot operette, van toneel tot musical, van klassieke- tot folklore muziek.

Lees meer...