Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Dichter op Hofwijck 2019

Zevende editie Dichter op Hofwijck van start

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar in het kader van de landelijke Poëzieweek voor de zevende keer de succesvolle dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck. Iedereen die van dichten houdt kan daaraan meedoen, jong, oud, professional of enthousiast amateur. Het thema van de Poëzieweek is ditmaal ‘Vrijheid’, het motto is ‘Zonder handen, zonder tanden’.

Lees meer...

Klassieke jeugdensembles welkom bij Talentenloods

De TalentenLoods gaat in samenwerking met het Huygens Festival en het Corbulo College, klassiek.

Op vrijdagavond 15 februari 2019 vindt er in het Corbulo College in Voorburg een speciale editie van het Talenten Loods’ Open Podium plaats voor klassieke jeugdensembles in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar.

Lees meer...

Informatie bijeenkomst Masterplan 'Romeinen aan de Vliet'

Museum Swaensteyn werkt aan het Masterplan 'Romeinen aan de Vliet'. Dit is een project voor het beter zichtbaar maken van de aanwezigheid van de Romeinen in Voorburg, Leidschendam en Voorschoten, aan het begin van onze jaartelling. Op donderdag 22 november organiseert het museum een informatiebijeenkomst waarop de contouren van dit Masterplan zullen worden gepresenteerd.

Romeinse Limes Unesco Werelderfgoed

 

Op dit moment wordt op meerdere plekken in Nederland, ruwweg langs de lijn Katwijk - Nijmegen, gewerkt aan de realisering van projecten waarmee het verhaal van de noordelijke Romeinse grens, de Nederlandse Limes, aan het publiek wordt gepresenteerd. Dit is ter voorbereiding op de ratificatie van de Nederlandse Limes tot Unesco Werelderfgoed, die naar verwachting in 2021 zal plaatsvinden.

Lees meer...

Doe mee aan de bake-off met Robèrt van Beckhoven!

Geef je op vóór 19 november!! Ben jij een echte koning of koningin in taarten bakken? Laat je bakskills dan zien tijdens de bake-off van Feestelijk Fresh!

Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven – bekend van Heel Holland bakt, de CupCakeCup en beroemd om zijn heerlijke brood en banket – gaat jouw bakcreatie hoogstpersoonlijk beoordelen op smaak, uitstraling en techniek.

ZO DOE JE MEE

Vertel ons onderaan deze pagina welk recept je gaat bakken en waarom we jou moeten uitnodigen voor de finale met Robèrt. Welke ingrediënten gebruik je, waar let je op bij het bakken en waarom heb je gekozen voor deze taart? We horen het graag. Zorg ervoor dat we gaan watertanden van je recept en wie weet, zit jij straks bij de 25 finalisten van de bake-off!

WAT KUN JE WINNEN?

Alle finalisten gaan op de foto met Robèrt en krijgen een bakboek van de Meester. De bakker met de meeste punten wordt beloond met een themacursus in het ‘vlaggenschip’ van Robèrts bedrijf in Oisterwijk.

JONG, OUD, IEDEREEN MAG MEEDOEN

Van de jongste bakkertjes tot de doorgewinterde rotten in de thuisbakwereld, iedereen is welkom in de finale! Als je bij de 25 gelukkige finalisten zit, mag je je taart thuis bakken en meenemen naar Feestelijk Fresh! op donderdag 29 november. De jury met Robèrt aan het roer beoordeelt alle bakcreaties tussen 11:20 uur en 12:00 uur. Doe je mee?

Geef je op vóór 19 november 2019 »

 

Kerstworkshops

Creatief Atelier STOER heeft een kijkweekend voor originele Kerstworkshops in het sfeervolle atelier aan de Vlietweg 15 in Leidschendam op:

  • vrijdag 16 november 19.00 - 21.00 uur
  • zaterdag 17 november 14.00 - 16.00 uur
  • zondag 18 november 14.00 - 16.00 uur

De foto's van de kerstworkshops verschijnen binnenkort op de site, maar op deze dagen kun je alle kerstworkshops in het echt bekijken om te kiezen.
Meer informatie vind je op onze site www.atelierstoer.nl 

 

 

 

Gratis proefles viool

Elke zaterdag- en zondagmiddag zijn er weer gratis proeflessen viool op de Laan van Leidschenveen Den Haag, dicht bij openbaar vervoer en winkelcentrum.

Wel van te voren bellen of mailen om zeker te zijn van een plaats.

Esther Papma

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 34854191