Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Vijf nieuwe fietsroutes tijdens Polderdag

Tijdens de Polderdag 2019 op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) kan men kiezen uit één van de vijf fietsroutes door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn.

De routes voerende deelnemers langs de prachtige natuur en historie van het platteland, zo dicht bij de stad. Onderweg bezoekt men boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren leuke activiteiten en serveren de lekkerste (streek)-hapjes en drankjes. 

Lees meer...

Koren zoeken zangers

Verschillende koren in Leidschendam-Voorburg zoeken leden. Kom eens langs bij a capellakoor Cantiamo, Popkoor Amazing of Popkoor Flashback

 • Cantiamo begint nieuw zangproject
  Het Leidschendamse a capellakoor Cantiamo bereidt een volgend concert voor. Het koor gaat een programma samenstellen en repeteren, dat bestaat uit mooie liederen rond het thema ‘vertrouwen, verlangen en hoop’.
  Het is de bedoeling om dit programma in najaar 2020 uit te voeren. Daarvoor zijn met name nog sopranen, alten, tenoren en bassen welkom. Wie het leuk lijkt om aan zo’n project mee te werken is welkom eens een repetitie bij te wonen in De Haard, Molenpad 2a (achter Hoogvliet) op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

  Meer informatie via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of tel. 06-29154116
 • Popkoor Amazing zoekt leden
  Vindt u het leuk om te zingen kom dan eens een keertje luisteren en kijken op de repetitieavond van Popkoor Amazing.
  Gerepeteerd wordt in De Plint aan de Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur. Het koor zingt een leuk en breed repertoire van de jaren ‘60 tot heden.

  Bel voor informatie: 070-3275482.
 • Popzangers nodig bij Popkoor Flashback
  Popkoor Flashback bestaat volgend jaar 25 jaar. Om dit te vieren geeft het koor op zaterdag 28 maart 2020 een jubileumuitvoering. Hiervoor worden nog projectzangers gezocht. De repetities zijn op maandagavond in het Corbulo College in Voorburg.

  Meer informatie of aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of tel. 06-28103733

Theatervoorstelling Rembrandt en Huygens in Voorburg

Evenblij Theater brengt in het kader van het Rembrandtjaar 2019 een voorstelling over Constantijn Huygens en Rembrandt van Rijn in Voorburg.

De eerste voorstelling vindt plaats op zaterdag 13 april tijdens de Erfgoeddag. Op zaterdag 20 april is er om 12.00 uur een voorstelling in Museum Swaensteyn. De acteurs deden onder andere op buitenplaats Huygens’ Hofwijck research, waar directeur Peter van der Ploeg de brieven van Rembrandt aan Huygens over deze kwestie toelichtte. Naast deze bronnen putten de makers uit hun eigen creativiteit om de geschiedenis tot leven te wekken. 

Lees meer...

Erfgoeddag Schatten van de Gouden Eeuw

Volgend weekend is het zover, de Erfgoeddag Schatten van de Gouden Eeuw, op zaterdag 13 april in Leidschendam-Voorburg.

U kunt een bezoek brengen aan het Huygenskwartier met de Oude Kerk en Museum Swaensteyn, waar rondleiders  vertellen over de lopende tentoonstellingen en exposities. Of ga langs bij de buitenplaats van Constantijn Huygens’ Hofwijck voor de film ‘Constantijn ontdekt Rembrandt’, misschien komt u beide mannen nog tegen! Rond 12 uur is de opening van de dag en de opening van het Stichting Mooi Voorburg jaar bij de pomp. Daar staan ook  kraampjes van de erfgoedpartners voor meer informatie. 

Lees meer...

Film Constantijn 'ontdekt' Rembrandt

‘Constantijn ontdekt Rembrandt’ in première

Constantijn Huygens kan het zich onmogelijk hebben voorgesteld: zijn sfeervolle Pronkzaal omgetoverd in een kleine bioscoop waar een film draait over zijn relatie met Rembrandt van Rijn. Maar dat is precies wat er vrijdag 5 april gebeurde. Voor een volle zaal genodigden vonden, verspreid over de dag, vier ‘premières’ plaats. Na de succesvolle film over Constantijns reis naar Venetië uit 2017 is dit de tweede maal dat  Hofwijck kiest voor dit moderne medium. 

Lees meer...

"België, krot en compagnie?" is een foto-expositie van Fotoclub Diafragma

Deze foto-expositie van de Leidschendamse Fotoclub Diafragma is in april te zien in de bibliotheek in Leidschenveen.

Urbex fotografie
Sommige plekken in België lijken wel aan hun lot overgelaten. Maar die blijken een bron van zeggingskracht te kunnen zijn. Fotoclub Diafragma toont werk van leden die een genoegen scheppen in het tonen van de schoonheid van verval, waarin waarheid schuilt.

Fotoclub Diafragma is een vereniging van amateurfotografen in Leidschendam en heeft ruim 20 leden. Naast het fotograferen is er ook aandacht voor fotografische technieken en beeldverwerking.

Zie ook https://www.bibliotheekdenhaag.nl/Artikelen/Belgie-krot-en-compagnie.htm?wmstepid=step_1