Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Voorburgse Rondgang: De straat als galerie

Op zaterdag 6 oktober vindt in Voorburg het kunstfestival “De Voorburgse Rondgang” plaats. Alle galeries, kunstinstellingen en de musea uit het Huygenskwartier treden naar buiten en laten zien wat ze in huis hebben. De straat zal daarnaast gevuld zijn met tientallen piepkleine mobiele galeries! Hier tonen zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk.

Naast beeldende kunst is er ook muziek en een kinderkunstproject. Tevens zijn er tal van workshops voor jong en oud. Dit jaar staat het kunstenfestival in het teken van dieren! 

Lees meer...

Swaensteyn op zoek naar bijzondere kerstspullen

Het Voorburgs Museum Swaensteyn is nu al bezig met de voorbereidingen op de kerst.

Voor de traditionele kersttentoonstelling is men op zoek naar mooie objecten rondom de Drie Koningen (Magiërs/Wijzen) of de feestdag Drie Koningen, zoals kerststallen, boeken, afbeeldingen, schilderijen, kerststerren en meer.

Lees meer...

'Wortelen in de wijk' zoekt verhalenverteller

Wortelen, we doen het allemaal, vluchtig, soms voor lange tijd of zelfs permanent. Voor de één is de sociale omgeving de houvast om zich thuis te voelen, zoals met familie, vrienden en of buren. Voor de anders is een belangrijke voedingsbodem om te wortelen de culturele achtergrond, het (vrijwilligers)werk of het verenigingsleven.

De dynamiek en de sfeer in de wijk waar je woont kan voor een groot deel bepalen of jij je thuis voelt, los van eerder genoemde factoren. De behoefte naar een fijne wijksfeer neemt steeds meer toe, omdat er meer eenpersoonshuishoudens komen, de vergrijzing toeneemt en we afhankelijke worden van naasten als zorg een rol gaat spelen. Van nature hebben mensen behoefte aan sociale contacten, de één natuurlijk wat mee dan de ander. Als je alleen woont, zelfstandig bent of een lange werkweken maakt, waar ontmoet je dan die ander en met wie deel jij jouw verhaal? In de supermarkt, op straat, door vrijwilligerswerk, in het theater, bij de sportclub of op straat?

Lees meer...

Inschrijving Woej Cultuurmenu 55+

Eind deze maand sluit de inschrijving voor het Woej Cultuurmenu 55+.

De organisatie roept ouderen die mee willen op een cultureel uitstapje dan ook op, zich zo snel mogelijk aan te melden.

Vier maal per jaar organiseert Woej voor oudere inwoners een tweemaandelijks cultureel programma voor ouderen. Ook voor dit najaar is er een aantrekkelijk programma: musical, show, toneel en heel veel muziek. Het programma is geheel verzorgd. De activiteiten omvatten vervoer met Woej-busjes (u wordt thuis opgehaald en ook weer teruggebracht), begeleiding, koffie/thee vooraf en een consumptie in de pauze of na afloop.

Lees meer...

Burendag nodigt uit tot verbinden

Op 22 september, is het weer de landelijke Burendag.

Hebben jullie met de straat of buurt al een activiteit en je aangemeld via www.burendag.nl? Dit jaar kan er weer maximaal 400 euro financiële bijdrage worden aangevraagd voor initiatieven die buren kennis laten maken met elkaar en buren bij elkaar brengen.

Lees meer...

Vanaf september kinderfeestjes bij Catch

Ananas Sports gaat in samenwerking met HSV Catch op de woensdagmiddag kinderfeestjes organiseren.

Deze feestjes zijn volledig verzorgd, waardoor de ouders of verzorgers ontspannen kunnen kijken en alle tijd hebben om foto’s te maken als herinnering. Het Ananas Avonturen Feestje is een soort van escape game, waar de kinderen moeten proberen om een grote kist te openen. Zij kunnen dit alleen doen door alle onderdelen uit te voeren om zo de codes te ontgrendelen. De onderdelen bestaan uit kleine spectaculaire opdrachten, zoals bijvoorbeeld boogschieten.

Lees meer...