Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Expositie in galerie ArtiBrak

4 december 2019 - 22 december 2019
13:00 - 17:00

In deze laatste maand van het jaar presenteren de leden, die dit jaar lid zijn geworden van ArtiBrak, hun werk.

De tekeningen van Daniella Daen zijn gebaseerd op de prachtige oude plaatjesboeken over planten en dieren uit verre landen en onbekende streken. Het is een wondere wereld van bijzondere flora en fauna.
Al tekenende bedenkt Daniella vreemde, nieuwe groeivormen. Heeft een dier geen twee koppen? In de fantasie van Daniella kan het best. In alle tijden en culturen waren er al heksenplanten, goede en kwade monsters of enge zwammen waar men high van werd. Daniella’s tekeningen borduren hier vrolijk op verder. Geen wetenschap, maar fantasie.

Elly Poldervaart werkt met ecoprints, natuurlijke verfstof en borduursels op stof en op papier. Het is een langzaam proces: het verzamelen van bladeren, het voorbewerken van de stoffen, een verfbad maken, het koken van het geheel en het uitpakken van de bundels, met altijd een onverwacht en verrassend resultaat. Het vereist concentratie en rust en Elly noemt haar werk dan ook beeldpoëzie. (zie ook interview met Elly Poldervaart).

Jan de Ruijter (van oorsprong schilder) is sinds eind jaren tachtig gefascineerd door de lino- en later houtsneden. Zijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Landschappen en vogels, zoals kraaien, raven en roeken, zijn terugkerende thema’s in zijn werk. Jans houtsneden zijn vaak geïdealiseerde plekken; zomerse landschappen of winterse bossen. Plekken waar je naar kunt verlangen.  (zie ook interview met Jan de Ruijter).

Het werk van Verolique Jacobse is kleurrijk en gelaagd. Details van eerder schilderwerk worden gefotografeerd, opgeblazen en geprint op canvasdoek. Dit vormt de basis voor een nieuw werk, waarop wederom wordt geschilderd. Materialen als papier, lapjes zijde en vilt worden bewerkt. Samen met puur pigment vormen zij de subtiele details in het werk. Eigenhandig vervilte wol zorgt voor gelaagdheid in vlakken en is mede bepalend voor de compositie. Het werk nodigt uit om van heel dichtbij naar de details te kijken, die de kijker verrassen en verbazen.

Ook Marie-José is dit jaar toegelaten als nieuw lid, maar zij is helaas verhinderd om te exposeren.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 7 december om 15.00 uur officieel geopend door Dick van der Neut, voorzitter van ArtiBrak. U bent van harte welkom!

Adres: Herenstraat 44
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070-3868701
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.