Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Opening nieuwe collectie Taalhuistitels door wethouder Bouw

12 september 2019
17:00 - 18:00

Van maandag 9 tot en met zondag 15 september komt Nederland in actie tegen laaggeletterdheid in de Week van de Alfabetisering.

Ook Leidschendam-Voorburg doet mee. Wethouder Juliëtte Bouw (Zorg en Onderwijs): “We willen alle inwoners de kans geven om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen”.

Onderschat
Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij verbergen vaak dat ze grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En daardoor ook met digitale vaardigheden. Dat maakt het moeilijk om mee te komen in de samenleving: online solliciteren, WhatsAppen met vrienden, geldzaken regelen of bijvoorbeeld de dokter begrijpen. Het aantal stijgt jaarlijks door vergrijzing, migratie en jongeren die laaggeletterd de school verlaten. “Een zorgelijke ontwikkeling”, vindt wethouder Bouw: “Vaak gaat laaggeletterdheid hand in hand met gezondheidsproblemen, minder kansen op de arbeidsmarkt en schulden. De gevolgen gaan dus veel verder dan taal. En dat willen we doorbreken”

Wat is er te doen?
Donderdag 12 september om 17.00 uur opent wethouder Bouw de nieuwe collectie van het Taalhuis in Voorburg. Dat vieren we met een hapje en een drankje.

 

Adres: Koningin Julianalaan 257
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 240 0 250
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.