Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Carillon-zomerconcerten: Roy Kroezen

17 augustus 2019
14:00 - 15:00

Er zijn weer carillon-zomerconcerten in de oude kerk in Voorburg.

Het is jaarlijks weer een genoegen om, gezeten op een bankje of terras in de Herenstraat, te luisteren naar de bespeling van het carillon door gerenommeerde beiaardiers, telkens van 14.00 tot 15.00 uur.

Op zaterdag 17 augustus speelt Roy Kroezen, die zijn sporen heeft verdiend in Nederland, later benoemd tot beiaardier op wel drie plaatsen in de Verenigde Staten. Onze stadsbeiaardier Gerda Peters is blij, dat hij de overtocht wil maken. Hij speelt onder meer werk van Mozart maar ook van Gershwin.

Op zaterdag 24 augustus speelt Gijsbert Kok. Stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen. Hij is docent van het hoofdvak muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium. Hij speelt onder andere variaties op een werk van Beethoven, maar heeft ook een chanson van Edith Piaf op zijn programma.

Op zaterdag 31 augustus speelt Luc Rombouts, een bekende beiaardier uit België vanwege zijn lezing eerder in dit jaar in de oude kerk. Hij is gepromoveerd in Utrecht op de geschiedenis van het carillon en meermaals bekroond met prijzen. Hij speelt nder andere werk van Bach maar verstout zich ook aan een song van Lady Gaga.

Op zaterdag 7 september is het de beurt aan Malgoisia Fiebig, stadbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. Opgeleid in Gdansk en Nederland; werd na de val van het ijzeren gordijn na 60 jaar stilte beiaardier van de Sint Catharinakerk aldaar. Ze won verscheidene prijzen bij beiaardcompetities. Ze verrast u met werk van onder meer Vivaldi, maar ook met bewerkingen van A.Abbenes van werk van J.J.Walther uit de achttiende eeuw.

Bron: Midvliet
Adres: Herenstraat 77
Plaats: Voorburg