Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Groei en bloei: Lezing Arnold Pilon ‘Een jungletocht door het Amazone-regenwoud’

15 april 2019
20:00

We starten deze leerzame en spannende natuurlezing in Lima (Peru) met een bijzonder verhaal.

Het is groot feest in Lima en spreker beland op een rare plek. Al snel daarna gaan we met een vliegtuigje en een motorkano het Amazone-regenwoud in. Het is het grootste regenwoud op aarde met een oppervlak van zeven miljoen vierkante kilometer (dat is driekwart de grootte van Europa).

De natuurparken Tambopata, Pilon Lajas en Madidi worden bezocht en vele jungletochten, ook nachtelijke, worden ondernomen onder leiding van de uitstekende jungle-gids Julio.

In meeslepende verhalen neemt spreker het publiek aan de hand het tropisch regenwoud in, zodat iedereen bij wijze van spreken zwetend en uitgedroogd de pauze haalt.

Dagen heeft spreker gelopen met een rugzak vol water, een kapmes en een fototoestel. En elke dag is er weer wat bijzonders te zien: woudreuzen (kapok, paranoot), wurgbomen, wandelende bomen, giftige spinnen, slangen, apen, tapirs, capibara's, een jaguar, prachtige vogels, insecten, een dodelijke bijenzwerm, kleurrijke vlinders en miljoenen ijverige en gemeen stekende bosmieren. Veel gevaren liggen op de loer maar dank zij Julio loopt alles goed af.

Af en toe zijn de natuuropnamen van spreker goed gelukt, met name zijn prijswinnende nachtopname van een jonge kaaiman (krokodil) in de Tambopata rivier.

Tenslotte wordt in nationaal park Madidi (Bolivia) een door spreker en de andere wereldreizigers uit zijn groep gesteund uniek natuureducatie-project bezocht.

Het leerproject is opgezet door een enthousiaste Nederlandse organisatie met deskundige vrijwilligers.

De avond begint om 20.00 uur

De ledenavond wordt afgesloten met een loterij, waarbij mooie aan de tuin gerelateerde prijzen te winnen zijn. De toegang is geheel gratis.

Locatie:

Het Heuvelhonk
Burgemeester Sweenslaan 6
2252 EB Leidschendam

Adres: Burgemeester Sweenslaan 6
Plaats: Leidschendam