Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Groei en Bloei: Feestelijke avond met o.a. filmvertoning Tuinen van Normandië

12 november 2018

Op maandag 12 november sluit Groei & Bloei het seizoen af met een feestelijke avond voor leden en belangstellenden.

Winnaars Tuinmetamorfosewedstrijd

Tijdens deze avond worden de winnaars van de mooiste voortuin of balkon van Leidschendam-Voorburg en de Tuinmetamorfosewedstrijd bekend gemaakt en de bijbehorende prijzen uitgereikt. 
Bij de foto's van de winnende tuinen wordt commentaar en tips gegeven zodat ook anderen inspiratie kunnen opdoen om zelf bij eigen tuin leuke veranderingen aan te brengen.

Na de prijsuitreiking worden twee video's van Jan Blokland vertoond.

Als eerste vindt de primeur plaats van het vertonen van een korte maar zeer mooie video met als titel "Nederland Tulpenland". In deze video wordt de Tulp in het zonnetje gezet. Tijdens het genieten van prachtige opnames van de natuurlijke groeiplaatsen en heel veel macro-opnames van tulpen in Nederlandse tuinen met name de Keukenhof, komt u allerlei wetenswaardigheden over de tulp in Nederland te weten.

De tweede video heeft als titel "De tuinen en parken van Normandië".
Met opnames gemaakt tijdens de tuinenreis naar Normandië die dit jaar door een aantal leden van Groei & Bloei in juni is gemaakt, heeft Jan een uitgebreide video in elkaar gezet. Tijdens deze reis zijn een aantal prachtige tuinen en parken bezocht zoals onder andere Abbaye de Valloires in Argoules, Jardin Plume in Auzouville-sus-Ry, Les Bois de Moutiers in Varengeville-sur-Mer en Jardins du Mont des Récollets in Cassel.

Met een bezoek aan de historische stad Arras en een rondleiding door het bijzondere landhuis van Le Bois de Moutiers is het een zeer geslaagde en afwisselende reis geworden. Met filmfragmenten en foto's, waaronder veel macro-opnames, worden de tuinen, parken, planten en bloemen in beeld gebracht en krijgt u een indruk van de oude binnenstad van Arras.

De avond wordt georganiseerd in onze nieuwe locatie: Het Heuvelhonk, Burgemeester Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam. Aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis.

De avond wordt afgesloten met een loterij, waarbij mooie aan de tuin gerelateerde prijzen te winnen zijn.

Gratis toegang

Meer informatie »

Adres: Burgemeester Sweenslaan 6
Plaats: Leidschendam