Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

PJPJ-concert met John Ruocco, Rachel Gould, Federica Lorusso, Alessio Calore en Nitin Parree

10 november 2018
20:00

John Ruocco (saxofoon), Rachel Gould (zang), Federica Lorusso (piano), Alessio Calore (contrabas) en Nitin Parree (drums)

JOHN RUOCCO, SAXOFOON

John Ruocco, conservatoriumdocent saxofoon en klarinet is altijd op zoek naar originaliteit in zijn spel en in zijn lesgeven. John werd geboren in 1952 in New Haven in de staat Connecticut en speelde met de 'groten' der aarde waaronder Dizzy Gillespie, Art Farmer, Slide Hampton, Beaver Harris, Teddy Edwards, Philip Catherine, Billy Hart, Kenny Werner,Richard Rousselet, Michel Herr, ACT Big Band en Joe Lovano (zijn grote inspiratie) en in Europa met o.a. Toots Thielemans.

Tussen 1981 en 1985 gaf hij al les aan het conservatorium in Luik waarna hij vanaf 1987 een docentschap verwierf aan het Koninklijk Conservatorium als saxofoondocent en vanaf de jaren '90 ook als leider/dirigent van de Big Band van het Koninklijk Conservatorium.

RACHEL GOULD, ZANG

Rachel Gould (1953) studeerde cello en klassieke zang op de universiteit van Boston. Begon haar zangcarrière in de vroege jaren '70 in de Verenigde Staten en ontdekte de jazzmuziek. Toerde door Europa; door Duitsland, Nederland en Polen trad op in TV shows in Duitsland en als soliste op de radio in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen, Zwitserland en ook in de Verenigde Staten. Vestigde zich in 1975 in Duitsland, vanaf 1988 in Zwitserland en vanaf 1991 in Nederland waar zij docente werd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor 20 jaar lang!

Rachel werkte met Chet Baker en nam een album met hem op. Later bracht zij ook albums onder haar eigen naam uit. Rachel heeft een schat aan ervaring en is een unieke zangeres op hoog niveau. Stond op het podium met Benny Bailey, Billy Brooks, Philip Catherine, Jake Hanna, Woody Herman, Sal Nistico, Enrico Pieranunzi en vele anderen. Zij woont momenteel deels in Engeland en PJPJ is erg trots om haar te mogen ontvangen op ons jazzpodium in het Cultureel Centrum in Voorschoten.

FEDERICA LORUSSO, PIANO

Federica Lorusso (Italië) piano, werd geboren in Bari in Italië. Zij begon haar muzikale carrière als zangeres op 12-jarige leeftijd, hiernaast de piano spelend als 2e instrument. Vanaf haar 17e verdiepte zij zich meer in het pianospel en nam les van Vito Di Modugno. In 2015 kwam zij naar Nederland om haar jazzspel te verfijnen en werd aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij volgde masterclasses van Barry Harris, Enrico Pieranunzi, Jeff Ballard, Alan Nussbaum, Jerry Bergonzi, Snarky Puppy, Stefano Battaglia en Dena De Rose. Federica trad al op bij de festivals Jazz in de Gracht (Holland), Andria in Jazz (Italië) en "Friends of Paxos" (zomerfestival) in Griekenland.

ALESSIO CALORE, CONTRABAS

Na zijn afstuderen op elektrische basgitaar aan het Conservatorium van Santa Cecilia in Rome kwam hij in 2015 naar Nederland om aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium contrabas te studeren. Hier studeert hij nu bij Clemens van der Feen en Jean-Paul Everts. Hij is actief in de jazzscenes van Nederland en Italië met het Federica Lorusso Trio en het NJA Trio. Hij deelde het podium al met Eric Ineke, Simon Rigter, Benjamin Herman en Claudio Jr De Rosa en volgde ook lessen van Marco Siniscalco, Andrea Pighi, Jarmo Hoogendijk en Eric Ineke. Alessio is sinds 2015 ook medeorganisator van het Fara Music Festival in Sabina (vlak boven Rome

NITIN PARREE, DRUMS

Nitin Parree (1996) drums is een Nederlandse drummer die op 10-jarige leeftijd met drummen begon. Hij speelde pop en funkmuziek maar kwam op 14-jarige leeftijd in aanraking met jazz in een masterclass met Peter Guidi en speelde daar voor het eerst 'swing' en dat liet hem niet meer los. Zijn toenmalige drumleraar Paul van Vossen raadde hem toen aan om les te gaan nemen bij Eric Ineke van wie hij nu al meer dan 6 jaar les heeft. Hiernaast heeft hij op het Koninklijk Conservatorium les van Stefan Kruger en Felix Schlarmann. Nitin trad al op bij de festivals Jazz in de Gracht, Just Jazz, Cutting Edge, Jazz Culinair Voorburg en het Dakota Jazz Festival. Nitin woont in Den Haag.

Het concert vindt plaats in Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten.
Aanvang 20.00 uur.
Entree is € 7,00 per persoon en voor donateurs, sponsors en kinderen tot 18 jaar gratis.
Kaartverkoop aan de zaal.

PJPJ
Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) organiseert al meer dan 22 jaar van september tot en met mei maandelijks unieke jazzconcerten en sinds 2016 ook een jazzfestival met studenten en soms met docenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Op de website van PJPJ (www.pjpj.nl/agenda) is het jaarprogramma 2018-2019 te vinden.
Of bekijk PJPJ-folder als pdf »
Opnieuw een gevarieerd programma met jazz-studenten (en docenten) van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.  

Adres: Prinses Marijkelaan 4
Plaats: Voorschoten