Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Kaarslichtrondleidingen op Duivenvoorde

8 november 2018 - 9 november 2018

Traditiegetrouw wordt het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde afgesloten met sfeervolle kaarslichtrondleidingen.

Op de avonden van donderdag 8 en vrijdag 9 november zal het kasteel gehuld zijn in een romantische gloed dankzij honderden kaarsjes. Laat u rondleiden door het schitterend verlichte kasteel, ervaar de bijzondere sfeer in de authentieke kasteelkamers en geniet naderhand van een heerlijk mini-concert. 

Honderden kaarsjes
Tijdens de kaarslichtrondleidingen nemen gidsen u mee door het donkere maar sfeervol verlichte kasteel. Geniet van de bijzondere sfeer en ervaar hoe het vroeger tijdens donkere herfst- en winteravonden voor de bewoners moet zijn geweest. Vandaag de dag is het echter een bijzondere verschijning; de eeuwenoude en karakteristieke kasteelkamers die, terwijl de nacht valt, voor even gehuld zijn in een flikkerend, mystiek licht van honderden kaarsjes – intiem en sfeervol.

Mini-concert
De rondleiding eindigt in de Eetkamer waar u kunt u genieten van een mini-concert (onder voorbehoud) alvorens u in de schitterende 18de-eeuwse Marotzaal nog een (gratis) consumptie in ontvangst mag nemen. 

Nieuw: dineren in de Hof van Duivenvoorde
Wist u dat u uw kaarslichtrondleiding kunt combineren met een speciaal driegangendiner in de Hof van Duivenvoorde? Dit kan zowel op 8 als 9 november van 18:00 tot 19:30 uur (aanvang diner om 18:00 uur). Het driegangendiner kost € 34,50 p.p. Reserveer tijdig uw plaatsen via reserveren@hofvanduivenvoorde.nl of telefonisch 071-3030630.

Afsluiting museumseizoen op Duivenvoorde
De kaarslichtrondleidingen vormen de afsluiting van het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde. Dit betekent dat museumpubliek het kasteel alleen nog kan bezoeken tijdens de kaarslichtrondleidingen (8 en 9 november) of Duivenvoorde in Kerstsfeer (15 en 16 december). Het park blijft wel het hele jaar open voor het publiek.

Kaarten
De kaarslichtrondleidingen vinden plaats op de avonden van donderdag 8 en vrijdag 9 november. Vanaf 19:00 uur start er ieder kwartier een nieuwe rondleiding, met om 21:45 uur de laatste rondleiding. 

Tarieven
Volwassenen                       €17,50
Kinderen t/m 16 jaar           €12,50

Meer informatie en kaartverkoop »

 

Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten
Telefoon: 071-5613752
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.