Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Benefietconcert Voorburgs Operakoor. Voor de torenrestauratie van de Oude Kerk

13 Oktober 2018
20:00 - 22:00

Het Voorburgs Operakoor is opgericht op 9 april 1958 en bestaat dit jaar dus 60 jaar. Het is een gemengd koor en de oorspronkelijke doelstelling was om opera- en operettemuziek te brengen. De laatste jaren is daar ook veel muziek uit musicals aan toegevoegd.

Het koor bestaat op dit ogenblik uit ongeveer 65 leden en staat onder de bezielende leiding van dirigent Peter Janka.

In de loop der jaren heeft het Voorburgs Operakoor een groot repertoire opgebouwd, variërend van klassiek tot hedendaags.

Op 13 oktober kunt u genieten van een grote variatie van muziekstukken met medewerking van Natasje Douma aan de vleugel en de sopraan Marian Volkert als soliste. Enkele voorbeelden:

  • Idomeneo van Mozart: Placido é el mar
  • Nabucco van Verdi: Assyria en Slavenkoor
  • Cantate 147 van Bach: Wohl mir dass ich Jesum habe
  • De operette van Eduard Künneke: Glückliche Reise
  • Sound of Muzic: Edelweis
  • Carousel: You'll never walk alone

De sopraan Marian Volkert studeert zang bij Margreet Schuemie en Peter Janka en is verbonden aan het koor Che Passione.

Peter Janka studeerde aan het conservatorium Maastricht de hoofdvakken Accordeon en Theorie der Muziek. Na zijn afstuderen in 1991 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag 'orkestdirectie' bij Ed Spanjaard en de koordirectie bij Jan Bogaarts. In dezelfde periode studeerde hij aan de Universiteit Utrecht 'Muziekwetenschappen' met de specialisatie Kunstbeleid en Kunstmanagement. Tijdens en na zijn studietijd volgde hij diverse zangstudies bij o.a. Otmar Fraai, Wies van Crichten en Amand Hekkers, en masterclasses orkestdirectie bij o.a. Jacek Kaspcyk.

Peter Janka is als dirigent verbonden aan een aantal koren, waaronder Close Harmony- en Jazzkoor Dune & Forest uit Noordwijk, het kamerkoor Che Passione uit Zoetermeer en staat sinds 2013 voor het Voorburgs Operakoor.

Dit benefietconcert wordt samen met de Pelikaancommissie georganiseerd ter ondersteuning van de restauratie van de toren. De entree van € 7,50 komt geheel ten goede aan de torenrestauratie van de Oude Kerk. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of fris.

Surf voor meer informatie naar de website www.oudekerkvoorburg.nl 

 

Adres: Herenstraat 77
Plaats: Voorburg
Telefoon: 0653544478
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.