Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Phantasia Musica:Vioolmuziek uit de zeventiende eeuw

22 april 2018
15:30

Musica Antica da Camera

Het jonge podium voor oude muziek

Phantasia Musica - Vioolmuziek uit de zeventiende eeuw
In de zeventiende eeuw gingen componisten steeds uitbundiger experimenteren met instrumentale muziek. Ze wilden in hun sonates en fantasieën echte menselijke emoties vangen in al hun ongeremde grilligheid. Een nieuwe stijl ontstond: deStylus Phantasticus. Van musici werd verlangd dat ze als redenaars hun toehoorders konden boeien en ontroeren. Ze moesten de wisselende stemmingen in de muziek feilloos kunnen overbrengen en inspelen op het moment zelf. Een stuk mocht nooit twee keer hetzelfde klinken.

De violiste Antoinette Lohmann beheerst dezePhantasia Musicaals geen ander. Zij kent de uitvoeringspraktijk van dat repertoire door en door. Mede dankzij haar ervaring in volks- en tangomuziek kan zij haar spel de vrijheid en expressie geven die deze muziek nodig heeft. Niet voor niets is de onlangs uitgebrachte cd van haar ensemble Furor Musicus met vrije zeventiende-eeuwse vioolmuziek de hemel in geprezen. De cd oogstte een tien in Luister en in diverse kranten vijfsterren-recensies.

Uitvoerenden
Furor Musicus: Antoinette Lohmann (barokviool), Jörn Boysen (klavecimbel), Harjo Neutkens (theorbe), Maria Sánchez Ramírez (cello)

Programma
Sonates, capriccio’s en fantasieën voor viool en continuo van Johann Voigt, Johannes Schenck, Giovanni Buonaventura Viviani, Johann Erasmus Kindermann, Johannes Schenck, Johann Baal, Johann Jakob Walter en Ignazio Albertini

Praktische informatie
Datum: zondag 22 april|
Tijd: 15:30 uur|
Tickets incl. pauzedrankje: €26,50 / €10,- voor < 27 jaar.|
Locatie: Kasteel Duivenvoorde

Meer informatie en kaartverkoop »

Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten