Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Kleine bloedvaten, grote impact

19 april 2018
20:00 - 21:30

De levensverwachting in Nederland is in de afgelopen 100 jaar sterk verbeterd en zal nog verder toenemen in de komende decennia.

Veroudering geeft een verhoogde kans op het krijgen van hersenziekten, zoals een beroerte, dementie en ouderdomsdepressie. De last van deze ziekten is hoog, voor zowel patiënten, mantelzorgers als de maatschappij. Het is daarom belangrijk om de oorzaken van deze ziekten te onderzoeken. Zulke oorzaken zijn mogelijke aangrijpingspunten voor nieuwe behandelingen. Er komt steeds meer bewijs dat schade aan de kleinste bloedvaatjes in het lichaam een belangrijke rol speelt in het ontstaan van een beroerte, maar ook van dementie en ouderdomsdepressie. In deze lezing zal Thomas van Sloten de laatste stand over dit onderwerp met u doornemen.

Thomas van Sloten is arts in opleiding tot internist en is als onderzoeker verbonden aan het INSERM in Parijs en de Universiteit Maastricht. Hij doet daar ondezoek naar veroudering van bloedvaten en het ontstaan van beroerte, dementie en ouderdomsdepressie.

De Pelikaanlezingen worden georganiseerd door de wijkgemeente Martini van de Protestantse Gemeente van Voorburg om de communicatie tussen kerk en samenleving te bevorderen.
De entree van € 5,- komt geheel ten goede aan de restauratie van de toren van de Oude Kerk.
In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie of een glaasje wijn.

Surf voor meer informatie naar de website: www.oudekerkvoorburg.nl 

Adres: Herenstraat 77
Plaats: Voorburg
Telefoon: 06 535 444 78
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.