Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Museumnacht Kids op Hofwijck

17 maart 2018
17:00 - 22:00

Speciaal voor jonge culturele nachtbrakers is er op 17 maart 2018 Museumnacht Kids! Tussen 17.00 – 22.00 uur openen zo’n 20 musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg hun deuren met een speciaal programma vol toffe activiteiten.

Museumnacht Kids is veel meer dan alleen in het donker een bezoekje brengen aan een museum. Er is enorm veel leuks te doen en te zien, speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud.

Kasteeltje’ Huygens’ Hofwijck is tijdens Museumnacht Kids sprookjesachtig verlicht. Er staan er verschillende leuke activiteiten op het programma voor jong en oud.

Constantijn Huygens bouwde Hofwijck in Voorburg om tot rust te komen. Samen met zijn beste vriend, zijn hondje Geckie, maakte hij vele wandelingen door de tuin. Ontdek de favoriete plekjes van Geckie in de tuin tijdens de speurtocht. Bezoek de Pronkzaal waar Constantijn zijn beste verhalen verteld over Geckie.

In de Oudhollandse Keuken kun je schaduwbeelden maken in de vorm van je lievelingsdier of schrijf een gedichtje voor je eigen huisdier. Tijdens de toverlantaarnvoorstellingen komen de mooiste beestenboelverhalen voorbij en op zolder kun je de vele uitvindingen van zoon Christiaan Huygens uitvoeren.

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.