Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Musica Antica da Camera - Het jonge podium voor oude muziek

14 januari 2018
15:30

Van Froberger tot Bach

Zij is een sterleerling van Piërre Hantaï. Haar cd's worden overladen met prijzen. Maude Gratton is een van de boeiendste jonge klavecinisten van dit moment. Ook klavichord, fortepiano en orgel bespeelt zij met meesterschap. In Kasteel Duivenvoorde geeft zij een afwisselend recital op klavecimbel en een vijf-octaafs Saksisch klavichord uit 1748 van Johannes Emanuel Schön.

Maude Gratton laat horen hoe de klaviermuziek zich heeft ontwikkeld in de zeventiende en achttiende eeuw. Zij opent haar recital met werk van de oude meesters Weckman en Froberger (diens beroemde Lamentation faite sur la mort très douloureuse de Sa Majesté ­Impériale, Ferdinand III). Na de pauze combineert zij composities van Bach met polonaises en hyperexpressieve fantasieën van diens zoon Wilhelm Friedemann. De Marotzaal van Duivenvoorde heeft de ideale ambiance voor dit repertoire en de intieme klank van klavichord.

Uitvoerenden
Maude Gratton (klavecimbel en klavichord)

Programma
Klavierwerken van Johann Jacob Froberger, Matthias Weckmann, Johann Sebastian Bach en Wilhelm Friedemann Bach

Over Musica Antica da Camera
Op het gebied van de historische uitvoeringpraktijk vervult Nederland al decennialang een pioniersrol. Jonge musici komen uit alle delen van de wereld naar ons land om hier Oude Muziek te studeren. Met hun ensembles verrijken ze ons muziekleven, ook na hun studie. Musica Antica investeert in deze nieuwe generatie en geeft de beste en boeiendste musici een podium.

Praktische informatie
Datum: zondag 14 januari 2018
Tijd: 15:30 uur
Tickets incl. pauzedrankje: €26,50 / €10,- voor < 27 jaar, via Musica Antica te bestellen »
Locatie: Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten

Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten