Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Pelikaanlezing: De Blauwe Tram en wat nog meer verdween in Voorburg

16 november 2017
20:00 - 22:00

Georg Groenveld van de Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram verzorgt een Pelikaanlezing over de Blauwe Tram en verdwenen Voorburgse locaties.

Voor de pauze een diapresentatie over Voorburg met historische kleurenopnamen uit de jaren zestig en zeventig. Huizen op de Koningin Wilhelminalaan en de Broekslootkade, die wijken moesten voor de aanleg van de Utrechtse Baan. Verder sfeeropnamen van een verlaten boerderij aan het Veurselaantje en van karakteristieke Voorburgse inwoners uit die tijd.

Na de pauze opnamen van de Blauwe Tram in en om Voorburg en een impressie van de restauratie bij Starlift van een unieke Blauwe Tram uit 1923. Dit in Budapest gebouwde tramrijtuig werd op initiatief van het Historisch genootschap op 13 november 1976 naar Voorburg overgebracht en in een tijdsbestek van tien jaar door een groep enthousiaste vrijwilligers in oude glorie hersteld.

De Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram vierde twee jaar geleden in De Voorhof haar 30-jarig bestaan en heeft in die periode tentoonstellingen ingericht in Museum Swaensteyn en in musea in Voorschoten, Katwijk, Zandpoort, Purmerend en Monnickendam. Voor het komende jaar is het Genootschap benaderd een tentoonstelling in te richten in Amsterdam ter gelegenheid van de opening van de Noord-Zuid Metrolijn.

Deze gevarieerde avond wordt besloten met een film uit 2008 van Jeroen Rooijackers en nabewerkt door Henk op der Heijde, waarin de activiteiten van het Genootschap worden belicht.

De Pelikaanlezingen worden georganiseerd om de restauratie van de toren van de Oude Kerk mogelijk te maken. De entree van € 5,- komt geheel ten goede aan de torenrestauratie. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of fris. Surf voor meer informatie naar de website www.oudekervoorburg.nl 

 

Adres: Herenstraat 77
Plaats: Voorburg
Telefoon: 06 535 444 78
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.