Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Cursus kunstgeschiedenis: Antieke Cultuur (10 lessen)

26 september 2017
12:30 - 14:15

Vanaf dinsdagmiddag 26 september start in Museum Swaensteyn de cursus Antieke Cultuur. Dit is de eerste cursus van een nieuwe serie cursussen van ‘Wijzer in de Kunstgeschiedenis’, waarin de gehele westerse kunstgeschiedenis breed en compleet wordt behandeld.

Tijdens de cursus Antieke Cultuur krijgt u in tien lessen een levendig beeld van kunst en samenleving in de Oudheid (van ca. 3000 voor Christus tot in de 5e eeuw na Christus), waarbij wordt uitgegaan van de nieuwste inzichten op dit gebied, met veel aandacht voor het dagelijks leven en de rituelen van de gewone mens.

De cursus Antieke Cultuur wordt gegeven in Museum Swaensteyn, Herenstraat 101 in Voorburg, op dinsdagmiddagen van half 1 tot kwart over 2.

De cursus wordt gegeven door Kunsthistorica Saskia Gras en u kunt zich aanmelden via saskiagras@hccnet.nl.

De kosten voor de 10 lessen bedragen €150,- en zijn inclusief een syllabus.

Na deze cursus volgt in januari de Kunst van de Middeleeuwen, daarna de Renaissance, en de Gouden Eeuw tot en met de Hedendaagse Kunst.
In drie-en-een half jaar (zeven cursussen) passeert alles wat van belang is in de kunstgeschiedenis de revue.
De cursussen zijn vanzelfsprekend ook heel goed apart te volgen.

Over Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

Adres: Herenstraat 101
Plaats: Voorburg