Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Pelikaanlezing over Oude- of Martinikerk Voorburg

21 september 2017
20:00 - 22:00

Reis door 700 jaar bouwgeschiedenis van Voorburgs oudste monument

De heer Meindert H.M. Marijs neemt u mee op inspirerende reis door 700 jaar bouwgeschiedenis van Voorburgs oudste monument, de Oude- of Martinikerk.

Met nieuwe kennis en inzichten! Aan de hand van ruim 250 afbeeldingen worden we geconfronteerd met de voor reformatorische periode en wat ons daarvan nog rest. De ombouw tot preekkerk rond 1600 en welke gevolgen dat had voor het gebouw.

We ontmoeten spraakmakende Voorburgers, zoals Hendrik van Deventer, de familie's Coymans en Van Baarle en niet te vergeten Baron van Geltingen, die in deze kerk werden begraven. De diverse verbouwingen en restauraties passeren de revue, waarbij we bij de laatste restauratie van 1968 langer stilstaan met o.a. een film die bijna alweer vergeten beelden laat zien.

Met dank aan het Catharijneconvent, Museum Swaensteijn, Museum Bredius en Archief Oude Kerk. De technische realisatie wordt verzorgd door Cees Nijgh.

De Pelikaanlezingen worden georganiseerd om de communicatie tussen kerk en samenleving te bevorderen. De entree van € 5,- komt geheel ten goede aan de restauratie van de toren van de Oude- of Martinikerk. In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie of en glasje wijn.

Surf voor meer informatie naar de website: www.oudekerkvoorburg.nl 

Adres: Herenstraat 77
Plaats: Voorburg
Telefoon: 06 535 444 78
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.