Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Lunchconcert "The best of VVE"

25 juni 2017
12:00 - 13:15

Op zondag 25 juni wordt het lunchconcertenseizoen 2016-2017 afgesloten met een concert van het Voorburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Marijke van Klaveren.

Het VVE brengt een gevarieerd programma, waarin juweeltjes uit het koorrepertoire uit verschillende stijlperiodes langskomen.

Zo staan er composities uit de Engelse renaissance van Thomas Morley en van Thomas Weelkes op het programma.

Daarnaast worden stukken van de Duitse romantici Felix Mendelssohn en Johannes Brahms ten gehore gebracht evenals stukken van de Britse 20e-eeuwers Bob Chilcott en Albert Hammond.

Kortom, een uiterst afwisselend programma, dat meer dan de moeite waard is om te komen beluisteren! Met recht “The best of VVE!”.

Het lunchconcert begint om 12 uur en de toegang is gratis.
Wie iets eerder komt kan een boterhammetje mee eten.
Na het concert is er een drankje en een versnapering en wordt ter dekking van de onkosten een uitgangscollecte gehouden.

De Koningkerk vindt u aan de Br. Ingenhoeslaan 2 in Voorburg. De kerk ligt op loopafstand van NS-station Laan van NOI; bij de kerk is parkeergelegenheid en zowel tram 2 als bus 23 stoppen direct voor de deur.

Het Voorburgs Vocaal Ensemble
Het Voorburgs Vocaal Ensemble (VVE) is een kamerkoor bestaande uit ruim 25 zangers . Het ensemble is in 1978 opgericht en staat sinds 1987 onder leiding van Marijke van Klaveren. Het VVE heeft een breed repertoire bestaande uit geestelijke en wereldlijke muziek uit alle stijlperiodes. Het koor zingt vaak meerstemmige composities voor koor a capella en werkt samen met vocale of instrumentale solisten en ensembles. Het koor treedt op in binnen- en buitenland.

Van harte welkom
Of u nu fan bent van het VVE of het VVE een (eerste) keer wil horen; of u voor de eerste keer wilt kennismaken met de lunchconcerten of intussen een maandelijkse bezoeker van de lunchconcerten bent geworden: iedereen is van harte welkom.
Na de zomer start in september de nieuwe serie lunchconcerten 2017-2018.

Meer informatie over de nieuwe serie lunchconcerten kunt u binnenkort vinden op de website van de wijkgemeente De Open Hof in Voorburg www.deopenhofvoorburg.nl .

Adres: Bruijnings Ingenhoeslaan 4
Plaats: Voorburg
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.