Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Duurzaamheid centraal in bibliotheekcampagne Nederland Leest

1 november 2019 - 30 november 2019

Heel Nederland leest Jan Wolkers tijdens ‘Nederland Leest’
En Bas Haring vertelt over duurzaamheid

De bibliotheek staat in november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens ‘Nederland Leest’, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek vanaf vrijdag 1 november een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel ‘Winterbloei’. Bas Haring houdt een lezing over duurzaamheid. En er zijn nog vijf activiteiten rondom lezen, schrijven en literatuur.

Jan Wolkers
Jan Wolkers was schrijver en een groot natuurmens. De natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur zijn ‘Winterbloei’ bij elkaar gebracht.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich afspeelt in de bibliotheek. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de bibliotheek ophalen; zolang de voorraad strekt! Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Thema 2019: duurzaamheid
In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Lezing Bas Haring
De bekende volksfilosoof en hoogleraar Bas Haring houdt op uitnodiging van de Bibliotheek aan de Vliet op donderdag 14 november om 20.00 uur een lezing in Theater Ludens in Voorburg over het onderwerp duurzaamheid. Kaartverkoop via Theater Ludens.

Toegankelijk en verrassend
In zijn lezing gaat Bas Haring in op vragen die leven rond het begrip duurzaamheid. Een onderwerp dat dagelijks langskomt op tv, internet, kranten en tijdschriften. Hij bespreekt het begrip duurzaamheid op een toegankelijke manier en vanuit verrassende invalshoeken.

Activiteiten over boeken en literatuur
In november zijn er nog verschillende andere activiteiten bij de Bibliotheek aan de Vliet waarbij boeken, literatuur en schrijven centraal staan.

  • Toveren met woorden; basiscursus creatief schrijven. Vanaf 31 oktober in Rijswijk en vanaf 4 november in Voorburg.
  • Vorm een leeskring
  • Literair evenement Dichterbij Voorburg op 10 november in Voorburg. Een geweldig leuke literaire middag vol verhalen, muziek en gedichten door de schrijvers/dichters Marcel Verreck, Alexander Franken, Karel Kanits en Debby van den Bergh.
  • Filosofische boekenwandeling
  • Leen een levend boek in de Human Library en ontmoet uw vooroordeel. Op 16 november in Rijswijk. Leen bijvoorbeeld een ex-verslaafde of een non.*

Meer informatie over de activiteiten vindt u op www.bibliotheekaandevliet.nl Op de website en aan de balie kunt u uw kaarten kopen voor deze activiteiten.
* Gratis activiteit.

 Foto: Nedeland Leest Campagne

Telefoon: 070-2400250
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.